Kraewinkels Architecten | Kraewinkels Architecten Leuven - woningbouw…

Werkwijze

We staan voor werken in klein teamverband, ontwerp, organisatie en volledige opvolging waardoor dat er geen details verloren gaan.

Ontwerpen is het visualiseren en concretiseren van dromen en wensen. We zijn gefascineerd door licht en ruimtelijkheid, wat zichtbaar is in ons werk. Met budget in het achterhoofd, bedenken we ruimtelijke concepten, doen we ingrepen aangepast aan de situatie en zuiveren we alle technische details uit.

DRAWING THE LINES AND TURNING THEM INTO REALITY

 • HAALBAARHEIDSSTUDIES

  Je hebt al een huis dat je wil verbouwen of uitbreiden, of je hebt een huis of grond op het oog maar je hebt geen idee wat je er nu allemaal mee kan doen? Wil je jouw droomwoning volledig gevisualiseerd zien, binnen en buiten? Heb je een budget voor ogen en wil je weten wat je hiervoor kan bouwen? Of wil je weten hoeveel je droomwoning kost? Dan is de haalbaarheidsstudie de oplossing voor jou!

  Op 6 weken tijd krijg jij een volledig ontwerp met plan, 3D-beelden van het interieur en exterieur en een gedetailleerde raming. En dit zonder dat je al vasthangt aan een volledige verdere opdracht.

  Wil jij weten of een haalbaarheidsstudie iets voor jullie is?

  BOEK EEN VRIJBLIJVEND GESPREK
 • ONTWERPVISIE

  Omdat we er van overtuigd zijn dat je het exterieur niet kan ontwerpen zonder dat je het interieurconcept hebt uitgewerkt, je de onmiddellijke omgevingsaanleg niet kan loskoppelen van het exterieur wat dan weer
  onlosmakend samenhangt met het interieur, gaan we steeds een totaalconcept ontwerpen. Het is door o.a. de keuken en de badkamer te ontwerpen dat je bv doelbewust (dak-)ramen kan gaan plaatsen die dit interieurontwerp nog versterken en mooier in het licht zetten. Ook als je dan een aantal zaken later uitvoert, word je niet geconfronteerd met ‘hadden we daar toen al maar aan gedacht…’

  We geven ook steeds advies en hulp bij alle materiaalkeuzes zodanig dat we er mee over waken dat alles een mooi geheel wordt dat voldoet aan jullie dromen en past in het concept!

  Wij ontwerpen steeds vanuit jouw persoonlijke dromen en wensen waarbij we steeds rekening houden met de omgeving, de oriëntatie, een coherent en warm materiaalgebruik zowel in het interieur als het exterieur. Dit alles gebeurt steeds met een uiterst persoonlijke aanpak!

  Benieuwd wat wij van jouw project kunnen maken?

  BOEK EEN VRIJBLIJVEND GESPREK
 • VOLLEDIGE OPDRACHT

  Voor het starten van elke samenwerking gaan we eerst uitgebreid luisteren naar jouw verhaal, hoe jouw woning praktisch moet functioneren en wat jij graag ziet. Zijn er bijkomende klemtonen waar je de nadruk op wil leggen; extra energiezuinige maatregelen buiten de opgelegde normen; extra aandacht voor het ecologische,… En uiteraard van groot belang: wat is het beschikbare budget,…

  Eens we dit doorlopen hebben en weten, gaan wij aan de slag om heel dit verhaal te gaan vormgeven waarbij wij als architect rekening houden met al die andere aspecten: stedenbouwkundige voorschriften en mogelijke andere voorschriften (brandweer, erfgoed,…), oriëntatie, stabiliteit, plaatsing van technieken, … kortom een hele lijst van voorwaarden die we doe kloppen als een puzzel.

  Wanneer alles klopt van plan tot raming van de woning die jij voor ogen ziet, dan zetten wij samen die volgende stap in onze samenwerking en maken wij alles in orde voor de bouwaanvraag, prijsaanvragen,…

  Wij zorgen bij deze verdere opdracht voor alle administratie, coördinatie tussen de verschillende partijen (veiligheidscoördinator, EPB-verslaggever, ir.,…) zorgen voor prijsaanvragen, vergelijk van de offertes zodat jij met een gerust hart de nodige aannemers kan aanstellen, …

  Verder zorgen we voor alle nodige controles op de werf, werfcoördinatie,… tot en met oplevering, zodanig dat jij hierin ontzorgt wordt!

  Meer weten over een mogelijke samenwerking?

  BOEK EEN VRIJBLIJVEND GESPREK
 • ADVIES BIJ AANKOOP VAN WONING OF GROND

  Heb je nog geen concreet project maar heb je wel een woning of grond op het oog om te kopen? Mogelijks zit je dan ook met vragen: wat en hoe mag ik hier (ver-)bouwen?, met welke budgetten dien ik minimaal rekening te houden?,…

  Het zijn dikwijls antwoorden op die vragen die je achteraf een hoop leed kunnen besparen! Ook hier kunnen wij je hier voorafgaandelijk advies verlenen.

  Zit jij met vragen bij de aankoop van een woning of grond?

  BOEK EEN VRIJBLIJVEND GESPREK

Is jouw interesse aangewakkerd?
Neem zeker een kijkje op onze socials!